Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, herkesin bayılacağı sodalı simit poğaça tarifimizle tanışın!

Sodalı simit poğaça, hem yumuşacık hem de lezzetli! Bu kolay tarifle evde harikalar yaratabilirsiniz.

Çıtır çıtır ve lezzetli bir poğaça yapımına hazır mısınız? İşte sizin için sodalı simit poğaça tarifi!

Sodalı Simit Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı maden suyu

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 paket yaş maya

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)

İçi İçin:

İsteğe bağlı peynir ya da patates, maydanoz

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı, kavrulmuş susam

Sodalı Simit Poğaça Tarifi

Öncelikle susam rengi değişene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.

Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir.

Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek 10 dakika yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir.

Hamur üzeri örtülü olarak 45-50 dakika dinlendirilir.

Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır.

İç harç konulur ve kapatılır.

MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir? MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir?

Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.

Tüm hamura aynı işlem uygulanır.

Tepside 20 dakika daha mayalanır.

Yumurta sarısı sürülür, susama batırılır, üzerine bıçakla çizik atılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Sodalı simit poğaça tarifi, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek mükemmel bir seçenek. Bu tarifle, evinizde kolayca pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. Her lokmada hissedeceğiniz lezzet ve yumuşaklık, bu tarifi denemeniz için yeterli olacak. Afiyet olsun!