Pastane poğaçasının sırrını evinize taşıyoruz! Dereotu ve peynirin eşsiz uyumuyla hazırlayacağınız bu poğaça tarifi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak.
Ev yapımı poğaça lezzetini pastane standartlarında yaşamak ister misiniz? Dereotlu pastane poğaçası tarifimizle, her lokmada pastane kalitesini hissedin.
Kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçaları, evinizde dereotu lezzetiyle yeniden yaratın! Bu adım adım tarif ile pastane poğaçalarını aratmayacak lezzetler yaratabilirsiniz.
MALZEMELER
250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un
İçi için:
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
TARİF
Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.
Bu leziz ve pratik dereotlu pastane poğaçası tarifiyle, kahvaltı sofralarınıza taze ve lezzetli bir soluk getirin. Pastaneden alınmış gibi kıyır kıyır ve mis kokulu poğaçalarınızla, ailenizi ve sevdiklerinizi şımartın. Ev yapımı poğaça lezzetinin keyfini çıkarırken, bu tarifin adımlarını takip ederek pastane kalitesinde sonuçlar elde edin. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu eşsiz tarifi deneyin!