Yemek

Bu su böreği tarifiyle komşularınızı kıskandırın: Tepsiye sığmayan Su Böreği tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan su böreği, ustalık isteyen ancak evde de kolayca yapabileceğiniz harika bir seçenek. İşte size adım adım su böreği yapmanın püf noktaları...

Abone Ol

Ev yapımı su böreği, sofralarınızı şenlendirecek enfes bir lezzet. Peki, bu geleneksel lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? İşte malzemeleri ve yapım aşamalarıyla su böreğinin sırları...

Su böreği, herkesin bayıldığı, ancak evde yapılması zor olarak düşünülen bir lezzet. Bu rehberimizle su böreğini evinizde rahatça yapabileceksiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli ve gösterişli bir yemek arıyorsanız, ev yapımı su böreği tam size göre. İşte, lezzetli bir su böreği yapmanın tüm detayları...

SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

4.5 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için:

200 gr ufalanmış beyaz peynir
Hamur araları için:
200 gr tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Artık ev yapımı su böreği yapmanın tüm püf noktalarını biliyorsunuz. Bu tarifle, Türk mutfağının bu klasik lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve lezzetli sonuçlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }