Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz ekşili köfte tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Bu popüler yemeğin yapımı her bölgede farklılık gösterse de, işte size evrensel bir tarif!

Ekşili köfte, Türkiye'nin dört bir yanında sevilen ve sıkça yapılan bir yemektir. Farklı şehirlerin kendine has usulleriyle değişiklik gösterse de, bu tarif herkese hitap ediyor.

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak ekşili köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım hazırlanışı ve malzeme listesi.

MALZEMELER

Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
1 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt

TARİF

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar kopartarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Un dolu yayvan bir kaba köfteleri koyun ve una bulayın.
Sebzeleri küp küp doğrayın.
Tencereye yağ koyun ve sebzeleri ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyin.
2-3 dakika boyunca pişirin.
Üzerine su ekleyin.
Kaynayınca köfteleri atın.
Yumurta sarısı, limon ve yoğurdu bir kasede çırpın.
Köfteler pişince terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
Yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Bu pratik ve lezzetli ekşili köfte tarifi ile Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Hem hızlıca hazırlanması hem de damakları şenlendiren lezzeti ile ekşili köfte, öğle ve akşam yemeklerinizin ana yemeği olmaya aday. Tarifinizi Gaziantep ya da Adıyaman usulüne göre uyarlayabilir, kendi yaratıcılığınızı da katarak bu geleneksel lezzeti yeniden yorumlayabilirsiniz. Afiyet olsun!