Sadece malzemeleri toplayıp takip edeceğiniz adımlarla, harika bir çorba deneyimi sizi bekliyor. Hazır mısınız? Anadolu'nun köklü lezzetlerinden biri olan Acılı Bulgur Çorbası, bu tarifte tüm püf noktalarıyla sizi bekliyor...
Acılı Bulgur Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 orta boy kuru soğan
2-3 diṣ sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı karıṣık salça
1 litre su
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış, süzülmüş)
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarımsak tozu
Kuru nane
İsot (isteğe göre)
Acılı Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye tereyağ, sıvı yağ eklenir, ufak ufak doğranmış soğan, sarımsak eklenir ve karıştırarak orta ateşin bir üstünde soğanların pembeleşmesi sağlanır.
Soğanlar pembeleṣtikten sonra salça eklenir ve tekrar karıştırarak hafif kavrulur.
Salça kavrulduktan sonra un eklenir, dakika karıştırılır ve bulgur eklenir. Bulguru ekledikten sonra 1 kez karıştırılır ve su eklenir.
Suyu ekledikten sonra iyice karıştırılır, kuru nane, (sarımsak tozu isteğe bağlı), tuz, karabiber, pul biber eklenir ve yüksek ateşte kaynaması beklenir.
Kaynamaya başladıktan sonra üstü kapalı hafif ateşte ama hafif fokurdaması gerekiyor) üstü kapalı pişmeye bırakılır.
Kaynamaya başladıktan sonra en az 40 dakika pişirilir. Pişme esnasında arada karıştırılır.
Pişme süresi uzadıkça ve dinlendirdikçe lezzetini katlamış olursunuz.
Piştikten sonra 15 dakika dinlendirilir. Çok katı ise kaynar su ekleye bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.