Yemek

Bu tarif herkesi börek ustası yapacak: Hazır yufkadan el açması tadında Çıtır Börek tarifi

Hazır yufkadan el açması tadında çıtır çıtır börek yapmak artık çok kolay! Bu tarif sayesinde, hazır yufkayla herkesi hayran bırakacak böreği kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım çıtır börek tarifi ve malzemeleri.

Abone Ol

Sofranıza fark katmak istiyorsanız, bu el açması tadında börek tarifi tam size göre. Hazır yufka ile zamandan tasarruf edin ve lezzetli böreğin keyfini çıkarın!

El açması böreği unutun ve hazır yufkadan yapacağınız bu böreği deneyin. Hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de el açması lezzetini aratmayacak bu tarifi kaçırmayın!

Hazır yufkadan el açması börek mümkün mü? Bu tarif ile evet! Hazır yufkadan çıtır börek yapmanın tüm sırları bu rehberde. Hemen deneyin ve farkı hissedin!

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

6 adet yufka

350 gram beyaz peynir

1 tutam maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sirke

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

İlk önce böreğin sosunu hazırlayın. Bir kabın içerisinde unu, sirkeyi ve sıvı yağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.

Yufkalardan birini tezgaha açın. Ardından hazırladığınız sosu yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.

Ardından döktüğünüz sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine iyice sürün. Ardından ikinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine yerleştirin.

Aynı şekilde sosu üzerine kaşıkla gezdirin. Yine fırça yardımıyla yufkaya iyice yedirin. Daha sonra yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı da ikiye bölün.

Yani toplamda 8 tane üçgen yufka elde edeceksiniz. Ardından bu parçalara peynirli ve ince ince kıydığınız maydanozlu harcı ilave edin.

Yufkaları sigara böreği sarar gibi çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. Geriye kalan yufkaları da aynı biçimde hazırlayın

Tüm yufkaları sardıktan sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de börekleri dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını iyice yedirin. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Önceden ısıttığınız fırına börekleri verin ve yaklaşık 35 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.

Hazır yufkadan el açması lezzetinde çıtır börek yapmak, bu tarif ile artık çok kolay! Pratik ve lezzetli bu börek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazır yufkayla kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, her yiyenin tarifini soracağı kadar lezzetli. Tarifimizi deneyin ve evde börek yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }