Kıbrıs mutfağının gizli kahramanı Pirohu, sade malzemelerle mükemmel bir lezzet yaratıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, yemek severler için harika bir alternatif sunuyor.
Evinizde farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, Kıbrıs'ın geleneksel lezzeti Pirohu tam size göre. Lor peyniri ve nane ile zenginleştirilmiş bu özel tarif, sofralarınıza yeni bir tat katacak.
Pirohu, geleneksel Kıbrıs mantısı, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet. Bu tarif, adım adım izleyerek evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin beğenisini toplayacak bir yemek.
PİROHU TARİFİ MALZEMELERİ
500 gram un
100 ml sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurtanın yarısı
Aldığı kadar su
İç harcı için;
250 gr tuzsuz nor (Lor) peyniri
Kuru nane
Üzeri için;
1 paket hellim
Kuru nane
PİROHU NASIL YAPILIR?
İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
Yarım saat hamur streç film ile üzerini kapatıp dinlendirin.
İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.
Afiyet olsun...
Pirohu tarifi, geleneksel Kıbrıs mutfağının en özel lezzetlerinden birini mutfaklarınıza taşıyor. MasterChef'ten esinlenen bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunarak yemek yapma deneyiminizi zenginleştirecek. Lor peyniri ve nane ile harmanlanmış bu özel lezzet, herkesin favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz tat deneyimini kendiniz yaşayın!