Peynirli sıkma, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, Adana'nın geleneksel lezzetlerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle, sabahlarınıza yeni bir tat katacak. İşte adım adım peynirli sıkma tarifi.
Adana usulü peynirli sıkma, hem doyurucu hem de lezzetli bir kahvaltı seçeneği. Gözleme ve krep sevenler için ideal bir alternatif. Bu kolay ve lezzetli tarifi evinizde denemeye ne dersiniz?
Kahvaltıda farklı bir şeyler denemek isteyenler için Adana'nın eşsiz lezzeti peynirli sıkma, mükemmel bir seçenek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli sıkma tarifi ve malzeme listesi.
MALZEMELER
Hamuru için
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İç malzemesi için
300 g beyaz peynir ve lor karışımı (Ufalanmış)
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet taze soğan (İnce doğranmış)
1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul biber
TARİF
Unu yoğurma kabına alın, kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın.
İç malzemesi için soğanı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın, peynirleri, kıyılmış yeşillikleri, baharatı ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparın, merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun her iki tarafını iyice kızartın.
Hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın, üzerine iç malzemesini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz yanına köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.
Adana'nın geleneksel peynirli sıkma tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Hem kolay hem de doyurucu olan bu tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!