Güveçte lahana bohçası, lahana sarması sevenler için mükemmel bir alternatif. Bu tarifi deneyerek geleneksel lezzetleri yeni bir boyutta keşfedin.

Güveçte pişen yemeklerin verdiği o eşsiz aroma ile lahana bohçası tarifimiz, sofralarınıza lezzet katmaya geliyor. İşte adım adım yapılışı...

Güveçte lahana bohçası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Bu özel tarifi deneyerek, ailenize ve misafirlerinize enfes bir yemek sunabilirsiniz.

MALZEMELER

1 orta boy lahana

3 su bardağı çok iyi yıkanmış pirinç

2 kaşık domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 büyük demet ince kıyılmış maydanoz

4 adet doğranıp yağda hafif kavrulmuş soğan

Bolca kuru nane, kimyon, karabiber, pul biber

1-2 Diş ezilmiş sarımsak

Tuz

TARİF

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Tüm malzemeyi karıştırıp bir kenara koyun.

Büyük bir tencerede kaynayan suya kökü oyularak çıkarılan lahanayı oturtup yaprakları tek tek ayırıp 2 dakika başka tencerede haşlayıp sarılacak ebatlarda kesin.

Güveci yağlayın lahanadan kalan parçaları altına yerleştirin.

İçini doldurduğunuz lahanaları uçları ister acık ister kapalı sarın, içi pişince dökülmez merak etmeyin.

Tenceremize güzelce dizin, üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı döküp üzerine dolduracak kadar su doldurun.

Bir tabakla kapatıp üzerine kapağı kapatalım.

Orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.

Ortalama 40 dakika sonra söndürün ve soğumaya bırakın.

Soğuyunca dilediğiniz gibi servis edin.

İşte güveçte lahana bohçası tarifimizin tüm ayrıntıları! Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği denedikten sonra, lahana sarmasına olan bakış açınız tamamen değişecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her yemeğe özel bir dokunuş katacak. Afiyet olsun!