Ev yapımı humusunuzu bir adım öteye taşımaya ne dersiniz? İşte size adım adım pancarlı humus tarifi.

Pancarlı humus, renkli görünümü ve enfes tadıyla sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. İşte tarifi...

Bu özel pancarlı humus tarifi ile hem göze hem damağa hitap eden lezzetler yaratın. İşte malzemeler ve yapılışı.

Pancarlı Humus Tarifi

Malzemeler

1 adet küçük boy pancar
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Pancarlı Humus Tarifi

Pancarlı humus için öncelikle pancarın kabuğunu soymadan bir kaç parçaya keselim ve tencerenin içerisine alarak suyla birlikte, yumuşayana kadar haşlayalım.
Yumuşayan pancarları soğuk su dolu bir kabın içerisine alarak rengini korumasını sağlayalım.
Diğer taraftan kullanacağımız haşlanmış nohutun kabuklarını soyalım.
Rondoya pancarlarımızı, nohutları, tahini, zeytinyağını, limon suyunu, sarımsağı, kimyonu ve tuzu ekleyerek çalıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvam alan pancarlı humusumuzu servis tabağına alarak yayalım.
Üzerini nohut taneleri ve ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edelim.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Pancarlı humus tarifimizle, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, hem renkli sunumu hem de doyurucu yapısıyla her sofrada beğeni toplayacak. Umarız bu tarifi deneyerek mutfakta keyifli anlar geçirir ve sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşırsınız. Afiyet olsun!