Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Tuzlu kavanoz kurabiyesi, hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyor. İdeal bir çay arkadaşı arayanlar için mükemmel bir seçim!
Ev yapımı kurabiyenin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir haberimiz var: Tuzlu kavanoz kurabiyesi! Bu tarif, çay saatlerinizi baştan sona değiştirecek.
Tuzlu lezzetleri sevenler için muhteşem bir tarifimiz var: Tuzlu kavanoz kurabiyesi. Bu basit ve lezzetli tarif, çay sohbetlerinizi renklendirecek.
MALZEMELER
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı çörek otu
3 - 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
PÜF NOKTASI NEDİR?
Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
YAPILIŞI
-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.
-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.
-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.
-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.
Tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Çay saatlerinizi renklendirecek bu eşsiz tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Deneyin ve çay sohbetlerinizi tatlandırın. Afiyet olsun!