Sonbaharın gelişiyle birlikte elma sezonu da zirveye ulaşır. Peki, bu taze ve lezzetli elmaları kullanarak ağızlarda dağılan bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım elmalı kurabiye tarifi ve bu lezzeti bir üst seviyeye taşıyacak püf noktalar.
Elmalı kurabiye, özellikle sonbahar aylarında sıkça tüketilen ve herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Ancak ağızlarda dağılan ve lezzetini uzun süre koruyan bir elmalı kurabiye yapmak bazı püf noktalarını bilmek gerektir. İşte detaylar…
ELMALI KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
250 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
2 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
ADIM ADIM ELMALI KURABİYE YAPILIŞI:
1. Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavada toz şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını da ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
2. Kurabiye hamuru için, tereyağını pudra şekeriyle yoğurma kabında iyice karıştırın.
3. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
4. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
5. Hamuru üç parçaya bölün.
6. Hafifçe unladığınız tezgâh üzerinde hamurları yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 8 parçaya kesin.
7. Elmalı iç harcını üçgenlerin geniş ucuna yerleştirip rulo şeklinde sarın.
8. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kurabiyeleri yerleştirin.
9. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
10. Kurabiyeler üzeri pembeleşene kadar pişirin, ardından fırından çıkarıp soğumalarını bekleyin.
11. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Şimdiden afiyet olsun!
ELMALI KURABİYENİN PÜF NOKTALARI
Kurabiye hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Unu kontrollü eklemekte fayda var. Unun cinsine ve markasına göre daha az veya daha fazla un eklemeniz gerekebilir.