Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir fikir: Ev yapımı yaprak sarma! Geleneksel lezzetleri modern mutfaklarınıza taşımanın püf noktalarını bu tarifte bulacaksınız.

Yaprak sarma, Türk sofralarının olmazsa olmazı. Bu tarifimizle, herkesin bayılacağı enfes sarmalar yapabileceksiniz. Hazır mısınız bu lezzet yolculuğuna?

Evinizde lezzetli bir yemek şöleni yaratmaya ne dersiniz? Yaprak sarma, hem lezzeti hem de sağlıklı oluşuyla mükemmel bir seçenek. İşte size baştan sona yaprak sarma yapmanın tüm detayları.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

Salamura yaprak
8 tane soğan
8 adet limon
2 demet maydanoz
2 demet dereotu
1 demet nane
1 kg baldo pirinç +1 su bardağı pirinç daha
4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

3 -4 tane limon
Sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Yaprakları yıkayıp suda bekletiyoruz.
Blenderdan geçirdiğimiz soğanları süzgece koyup yıkıyoruz bu soğanların acılığını alma işlemi.
Daha sonra uygun tenceremize yağ ve soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine yeşillikleri ve bahratları ekleyip karıştırıyoruz.
Pirinç ve limon suyunu da ekleyip 5-10 dk boyunca karıştırarak kavuruyoruz altını kapatıp demlenmesi için bırakıyoruz.
Sarma işlemi bittikten sonra üzerine limon suyu ekliyoruz azıcık da sıcak su ekleyip 15 -20 dk yaprağın inceliğine göre pişiriyoruz.
Pişen sarmamızı demlenmesi için tenceremizin üzerine sofra beziyle sarıyoruz.