Fransız mutfağının vazgeçilmezi, tatlı severlerin gözdesi Krokan Bush, Masterchef’in yeni hafta maratonunda yarışmacıların becerisini test ediyor. Peki ama bu nefis lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte Masterchef’ten ilham alınarak hazırlanan Krokan Bush tarifimiz...

KROKAN BUSH MALZEMELERİ VE TARİFİ...

Kreması için:

100 gr şeker

4 adet yumurta sarısı

MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir? MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir?

5 gr vanilin

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı tereyağı

500 gr süt

Hamuru için:

200 gr tereyağı

450 gr su

310 gr un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

Karamel için:

600 gr şeker

120 gr su

Yapılışı

Krokan bush; şu hamuru, krema ve karamel ile hazırlanıyor.

Şu hamuru yapmak için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker ile beraber kaynaması gerekiyor. Daha sona ise kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurulma işlemi yapılıyor.

Ardından tencerinin altını kapattıktan ılıması bekleniyor ve hamur ılıdığı zaman tek tek yumurtaları çırparak hamura ekleniyor.

Hamuru olduktan sonra ise hamur bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt bulunan tepsiye hamuru eşit büyüklüklerde sıkın.

190 derecede 35 dakika pişirin.

Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencere kıvam alması sağlanır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.

Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin.

Şu hamurlarının delik açarak kremayı şu hamurunun içine sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin.

Fransız tatlısı Krokan Bush artık Masterchef izleyicilerinin de favorisi! Evinizin rahatlığında, usta şefler gibi bu lezzetli tatlıyı yapmaya hazır olun. İhtiyacınız olan her şey bu tarifte; malzemelerden yapım aşamalarına kadar. Hadi, şimdi mutfakta sihir başlasın!