Mis gibi dereotunun aromasıyla zenginleşen bu mayasız poğaça tarifi, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi renklendirecek. Pratik ve lezzetli bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz!
Dereotlu poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Mayasız ve pratik bu tarif, poğaça yapımını zahmetsiz bir lezzet yolculuğuna çeviriyor.
Siz de evde lezzetli poğaçalar yapmayı seviyorsanız, bu dereotlu ve mayasız poğaça tarifi tam size göre. Adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz!
Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeler
Çay bardak ölçüm : 125 ml
125 gram tereyağ (Yumuşak oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısını ayırın üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1,5 paket kabartma tozu
1 dolu yemek kaşığı sirke
Yarım demet taze dereotu
Aldığı kadar un 3,5 su bardağı kadar
İç harcına
Beyaz peynir
Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi
Öncelikle fırını 180 dereceye açıp ısıtın.
Hamur için un ve dereotu hariç hamur tüm malzemeleri bir kaseye ekleyip karıştırın. Unu ekleyip güzel bir hamur yoğurun.
En son yoğrulmuş hamura ince kıyılmış dereotu ekleyin.
Hamura yedirin.
Ceviz ve mandalina arası büyüklüğünde parçalar ayırıp elinizle biraz açıp içine peynir koyup güzelce kapatın.
Uçlarını hafif sivriltip kapattığınız yer alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
Dilerseniz susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Bu dereotlu mayasız poğaça tarifiyle, hem pratik hem de lezzet dolu anlar sizi bekliyor. Ev yapımı poğaçaların en güzellerinden biri olan bu tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi lezzetle taçlandırın!