Evde pizza yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! İster ailece bir akşam yemeği, ister arkadaşlarınızla bir parti için olsun, bu pizza tarifi herkesi etkileyecek. İşte evde pratik ve lezzetli pizza yapmanın adımları...
Evde pizza yapmanın tüm inceliklerini sizler için bir araya getirdik. Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarifle, pizzacıları kıskandıracak lezzetlere imza atabilirsiniz. İşte evde pizza yapmanın en kolay yolu ve gereken malzemeler...
Pizza tutkunları, bu tarif tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve pastane lezzetinde bir pizza yapımı için gereken her şey burada. İşte adım adım ev yapımı pizza tarifi ve yapılışı...
Pizza Tarifi
Hamuru İçin:
5su bardağı un
1,5su bardağı ılık su
1paket kuru maya
1çay kaşığı toz şeker
1/2çay kaşığı tuz
4yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
2su bardağı domates sos
2yemek kaşığı zeytinyağı
1çay kaşığı kekik
1çay kaşığı fesleğen
Pizza Tarifi
Daha sonra mayalı karışıma zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Unu azar azar ekleyin.
Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz.
Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın.
Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün.
Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin. Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyin.
Tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz.
Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz.