Geleneksel Sarıyer böreği lezzetini evde deneyimlemek isteyenler için muhteşem bir tarif! Kuş üzümlü, kıymalı harika bir tarif ile çay saatlerinizi şenlendirin.
Sarıyer böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Basit malzemelerle hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz bu tarif, kuş üzümlü fıstıklı kıymalı harcın lezzetiyle buluşuyor.
Demli bir çayın yanında ne iyi gider? Tabii ki, ev yapımı Sarıyer böreği! İşte size adım adım Sarıyer usulü börek yapmanın tüm detayları.
Sarıyer usulü börek tarifi
Mazemeler
• 25 adet baklavalık yufka
İç harcı için:
• 500 gram orta yağlı kıyma
• 2 adet orta boy soğan
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 50 gram dolmalık fıstık
• 50 gram kuş üzümü
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
Böreğin sosu için:
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 100 gram eritilmiş tereyağı
Sarıyer usulü börek tarifi
İç harcımız için zeytinyağını bir tencereye alın ve üzerine kıymayı alarak kavurun. Üzerine soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
En son kuş üzümü dolmalık fıstıkı ve baharatları ilave edin.
1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Tek kat yufkayı tezgaha serip üzerine bir miktar sostan dökün. Üzerine 2. Yufkayı alıp soslayın.
5. kat yufkayı koyunca sos sürmeyip kıymalı harçtan koyun ve yufkayı sıkıca sarıp U şekline getirin. Yağlanmış kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
Kalan sostanda üzerleine sürerek önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika civarı pişirin.
Fırından alıp dilimleyerek servis edin.
Evde Sarıyer böreği yapmak, bu tarif ve ipuçları ile artık çok daha basit ve keyifli. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan ev yapımı Sarıyer böreği, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifimizi deneyin ve geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzetini evinizde yaşayın. Afiyet olsun!