MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

En klasik Fransız tatlılarından sufle, şimdi evinizde! Hem tatlı hem tuzlu seçenekleriyle, bu eşsiz tarifi keşfedin ve lezzetin doruklarına çıkın.

FRANSIZ USULÜ SUFLE TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
80 milim süt
20 gram tereyağı
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da (vanilin)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI

2 adet yumurtanın sarısını bir kabın içerisinde çırpın.

İçerisine 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Ardından unu ilave edin ve topaklanmaması için iyice karıştırın.

Tereyağını ılık sütün içerisine koyun ve karıştırın.

Sütü yumurtalı karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli çırpın.

Vanilya aromasını yada toz vanilini karışımın içine ekleyin.

Karışım iyice karıştıktan sonra ocakta kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Karışım iyice koyulaştıktan sonra ayrı bir kabın içerisine alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.

Diğer yanda yumurtanın beyazları beyaza dönmeye başladığında içerisine 1 yemek kaşığı şeker ilave edin ve mikserle yumurta koyu bir hal alana kadar çırpmaya devem edin.

Elde edilen köpüğü sarı yumurtalı karışıma narin hareketlerle ekleyin.

Ardından elde ettiğiniz sufleyi kaplara yerleştirin.

Bu aşamada sufle kapların içerisini iyice yağlayın ve üzerine şeker serpiştirin

Elde ettiğiniz kaşımı kaplara ilave edin.

Önce 190 derecede 10 dakika ardından 180 derecede 5 dakika pişirin.

Afiyet olsun...