Yemek

Bu tatlıya bayılacaksınız! Yeni tatlılar denemek isteyenlere: Damak çatlatan Laz Böreği tarifi

Tatlı severler, bu tarif tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz Laz Böreği ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte adım adım Laz Böreği yapımı...

Abone Ol

Şerbetli tatlıların en gözdesi Laz Böreği, artık evlerinizde! Baklavalık yufka ile hazırlanan bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz.

Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Laz Böreği, lezzetiyle herkesi büyülüyor. Bu pratik tarifle evde nasıl yapabileceğinizi öğrenin!

Laz Böreği, her sofranın yıldızı olmaya aday. Bu enfes tatlıyı evde yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde.

BAKLAVALIK YUFKADAN LAZ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 paket baklavalık yufka (42 adet)
Sıvı yağ
250g tereyağı
Muhallebisi İçin;
2 adet yumurta
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karabiber

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

TARİF

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak şeker eritene kadar karıştıralım. 15 dakika kadar şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için tenceremize yumurtalarımızı alarak tel çırpıcı ile karıştıralım, bir taraftan sütümüzü de yavaş yavaş ekleyelim
Un, nişasta, şeker, vanilya ve karabiberi ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım
Koyulaşıp kıvam alan muhallebimizi ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye aktaralım. Kaseminizin üzerini, muhallebiye değecek şekilde streçleyelim.
Baklavalık yufkalarımızı tezgaha alalım ve kullanacağımız fırın kabı boyutunda keselim. Kestikten sonra baklavalık yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasın.
Fırın kabımızı sıvı yağ ile hafifçe yağladıktan sonra 3 adet baklavalık yufkayı fırın kabımıza yerleştirelim ve üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim. Bu şekilde 21 adet yufkayı her 3 yufkada arasına tereyağı sürerek yerleştirelim. Son yufkamızın üzerine tereyağı sürmeyelim.
Muhallebimizi yufkanın üzerine boşaltalım ve güzelce yayalım.
Üst kısma da tekrar 21 adet yufkayı her 3 yufkada 1 arasına tereyağı sürerek yerleştirelim.
En son kata da bolca yağ sürdükten sonra böreğimizi dilediğimiz boyutta keselim.
Ardından 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan böreğimizin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini güzelce çeken böreğimizi kestiğimiz yerlerden tekrar keserek servis edelim.

Laz Böreği, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı olarak sofralarınızı süslemeye hazır. Baklavalık yufka ile hazırlanan bu tarif, tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayacak.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }