Islak kek her zaman favoriniz mi? O halde bu pastane usulü ıslak kek tarifi tam size göre! Malzemeler hazır, peki ya siz? İşte mükemmel ıslak kekin sırrı...
Evde pastane lezzetleri yaratmanın zamanı geldi! Enfes ıslak kek tarifimizle, herkesin bayılacağı lezzetler yaratın. İşte pastane usulü ıslak kekin püf noktaları...
Islak kek sevenler buraya! Pastane tadında, ağızda eriyen bir ıslak kek yapmaya ne dersiniz? İşte başarının anahtarını veren detaylı tarifimiz...
Pastane Usulü Islak Kek Tarifi
Malzemeler
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
Hindistan cevizi veya fıstık
Pastane Usulü Islak Kek Tarifi
Pastane usulü ıslak kek için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar5 dakika boyunca çırpalım.
Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Homojen bir kıvam aldıktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurunu borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
Sosumuzu kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım.
Pişen ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için beklediğimiz keki dilimleyelim.
Sosumuzu kekin üzerine gezdirelim. Sosu çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kekimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Pastane usulü ıslak kek tarifimizi adım adım takip ederek, kısa sürede mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu tarif, kek yapımının püf noktalarını içeriyor ve her seferinde tutarlı, lezzetli sonuçlar veriyor. Üzerine serpilecek hindistan cevizi veya fıstık ile kekinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun!