Misafirleriniz için leziz ve pratik bir atıştırmalık arıyorsanız, bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimiz tam size göre. Hem kolay hem de uzun süre taze kalan bu kurabiyeler herkesin beğenisini toplayacak.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti. Bu kolay ve pratik tarifle, her daim taze kurabiyeler yapabilirsiniz.

Ev yapımı kurabiye lezzetini uzun süre korumak artık çok kolay! Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizle, günlerce tazeliğini koruyan kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.

Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.

En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.

Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz.

Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır Afiyet olsun.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, hem pratikliği hem de lezzeti ile evde kurabiye yapmanın en güzel yollarından biri. Bu tarif sayesinde, misafirlerinize ve ailenize her zaman taze ve leziz kurabiyeler sunabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!