Yemek

Bugün ne pişirsem? Günün menüsü için leziz ve pratik tarifler

Bazen mutfakta geçirdiğimiz zamanlarda en zor karar, "Bugün ne pişirsem?" sorusuna yanıt bulmaktır. İşte size Günün Menüsü için leziz, pratik ve sağlıklı tariflerle dolu bir liste. Bu tariflerin püf noktalarını ve hazırlanışını dikkatle inceleyerek, ailenize ve sevdiklerinize harika yemekler hazırlayabilirsiniz.

Abone Ol

27 Nisan yemek menüsünde oldukça doyurucu tarifler bulunuyor. İşte tadına doyum olmayacak 27 Nisan yemek menüsü...

Menü 1

Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Mercimeği yıkayıp süzün.
Soğan, havuç ve patatesi doğrayın.
Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Doğranmış sebzeleri ve mercimeği tencereye ekleyin.
Su, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Çorbayı blendırdan geçirin ve isteğe bağlı olarak nane ile servis yapın.
Püf Noktası: Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra üzerine sıcak su döküp 15 dakika bekletirseniz, pişirme süresi kısalır.

Fırında Sebzeli Tavuk
Malzemeler:
4 adet tavuk but
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Tavuk butlarını tuz ve baharatlarla marine edin ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
Sebzeleri doğrayın ve sıvı yağla karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Tavukları ve sebzeleri tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında tavuklar iyice pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Ara sıra tavukları ve sebzeleri karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlayın.
Fırından çıkardığınız tavukları ve sebzeleri sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası: Tavukları marine ederken, üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz. Böylece daha lezzetli ve yumuşak bir kıvam elde edersiniz.

Menü 2

Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:
4 adet enginar
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 adet limon
Tuz
1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Enginarları temizleyin ve limonlu suda bekletin.
Soğanı ve havucu doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.
Unu ekleyip karıştırın.
Enginarları, suyu, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktası: Enginarları temizlerken, hızlıca kararan yapraklarını engellemek için bir limon sürün ve limonlu suda bekletin.

Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Soğanı ve biberleri doğrayın.
Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları kavurun.
Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Bulguru ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
Sıcak su, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar 15 -20 dakika kadar pişirin.
8. Ocağı kapatıp pilavı 10 dakika dinlendirin.

İyice karıştırarak sıcak servis yapın.
Püf Noktası: Bulgur pilavının daha lezzetli olması için, tereyağı veya zeytinyağı ile kavurabilirsiniz. Ayrıca, farklı sebzelerle veya et, tavuk, mantar gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.

Cacık
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
1 adet salatalık
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:

Salatalığı yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.
Salatalık, zeytinyağı, tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi yoğurtlu karışıma ekleyin.
Kıvamını açmak için su ekleyip iyice karıştırın.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktası: Cacığın daha kıvamlı ve yoğun bir lezzet alması için, yoğurdun süzme yoğurt olmasına dikkat edin.

"Bugün ne pişirsem?" sorusuna cevap olarak, günün menüsü için leziz ve pratik tarifler hazırladık. Bu tariflerin püf noktalarını ve hazırlanışlarını dikkate alarak, sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli yemekler sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Haber Merkezi

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }