Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti poğaça, yeni ve muhteşem bir tarifle karşınızda: Pamuk poğaça tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pamuk poğaça tarifi ile misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet. Kuru maya, sıvı yağ, yumurta ve diğer malzemelerle yapılan pamuk poğaçalar fırında kızarıncaya kadar pişiriliyor.

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta (Sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)

Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabımıza diğer malzemeleri ilave ediyoruz yumuşak kıvamlı hamur yoğuruyoruz.
Yoğurulan hamuru fırına koyuyoruz üzerine bez örtebilirsiniz.
10 dakika kadar fırında bekleyip mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.
200 derece fırında pişiriyoruz.