Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bol çikolatalı supangle tarifi, çikolata severlerin kalbini fethedecek. Bu tarif ile tatlı sofralarınıza şık bir dokunuş katmaya hazır olun.

Çikolatanın en lezzetli hali olan supangle, bu tarif ile mutfaklarınızda yerini alıyor. Bol çikolatalı bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak.

Bol çikolatalı ve ağızda dağılan bu supangle tarifi ile tatlı bir serüvene çıkmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bol Çikolatalı Supangle Tarifi: Çikolata Tutkunlarının Vazgeçilmezi

Çikolata severler, bu tarif tam size göre! Bol çikolatalı supangle, hem gözleri hem de damakları şenlendiren bir tatlı. Eğer siz de evde kolayca yapabileceğiniz, ancak lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bol çikolatalı supangle tarifi ile tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde sonlandırabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Adana’nın enfes lezzeti: Soğuk kış günlerinin kurtarıcısı Analı Kızlı Çorbası nasıl yapılır? Adana’nın enfes lezzeti: Soğuk kış günlerinin kurtarıcısı Analı Kızlı Çorbası nasıl yapılır?

Tarifi denemeden önce, ihtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirin:

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (süsleme için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (süsleme için)

Bol Çikolatalı Supangle Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içerisine süt, toz şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını alın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Karışımı ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın ve içine sürülebilir çikolata ile bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpın.
Çırpma işlemine soğuk tereyağını azar azar ekleyerek devam edin ve krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika bu işleme devam edin.
Sunum kaplarının tabanına önceden parçalara ayırdığınız kakaolu kekleri yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız supangle karışımını dökün.
Tatlıları Hindistan cevizi tozu ve file Antep fıstığı ile süsleyin.
Tatlıları en az bir saat buzdolabında dinlendirin ve soğuk servis yapın.

Bol çikolatalı supangle tarifi ile tatlı sofralarınızı zenginleştirecek, çikolatanın en lezzetli formunu evinizde kolayca yapabileceksiniz. Herkesin beğenisini kazanacak bu tatlı, çikolata tutkunlarını mutluluktan uçuracak. Çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip olacak bu supangle ile tatlı yemek artık çok daha keyifli.