Evde yapabileceğiniz en lezzetli köfte tariflerinden biri olan İnegöl köftesi, her damak tadına uygun. İşte bu yöresel lezzetin sırları.
Klasik köfte tariflerinden sıkıldıysanız, İnegöl köftesinin farkını keşfedin! İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu özel tarif.
Bursa'nın ünlü İnegöl köftesini kendi mutfağınızda yapmak için gereken her şey burada. Bu tarifi deneyin ve lezzetli sonuçlara şahit olun.
İNEGÖL KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı galeta
1 çay bardağı su
1 adet büyükçe kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için ;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
TARİF
Öncelikle harcı hazırlamak için derince bir kaba kıymayı bırakıyoruz.
Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymanın üzerine bırakıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağı, galetayı, tuzu, kabartma tozu, limon suyunu ( karbonatın üzerine gelecek şekilde döküyoruz) kıymaya katıyoruz.
Bir çay bardağı suyu da yoğururken ara ara dökerek 5-10 dakika yoğuruyoruz.
Yoğurulan kıymayı (en az 4-5 saat) dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymayı sıkma torbası ile ince ince sıkıyoruz.
Aralıklarla kesip tavaya koyarken elimizle şekillendiriyoruz.
Tavayı kızdırıp yağını döküp ocağın altını kısık ateşte açıp köfteyi sallayarak pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.