Buzlukta saklanabilen ve istediğiniz zaman fırına atabileceğiniz bir börek tarifi mi arıyorsunuz? İşte karşınızda, sodalı ve peynirli harika bir lezzet: Sodalı Buzluk Böreği!
Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes ve pratik bir tarif arayışında mısınız? Sodalı Buzluk Böreği ile hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli anlar yaşatın.
Sodalı Buzluk Böreği, sadece lezzetiyle değil, pratik yapılışıyla da göz dolduruyor. Çıtır çıtır bir börek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Buzluk Böreği Tarifi
Malzemeler
6 adet yufka
Yarım kalıp peynir
Maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
1 şişe soda/maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Buzluk Böreği Tarifi
Yufkayı tezgaha seriyoruz ve her tarafını yağlıyoruz.
Bir tarafını diğer tarafa kapatıyoruz ve 6-8 parçaya bölüyoruz, uç kısmına peynirli harç koyup sarma sarar gibi sarıyoruz.
Yufka bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
Buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Kullanacağımız zaman börekleri 1 şişe soda ve sıvı yağ karışımının içine koyuyoruz. 1 dk. kadar bekletip börekleri çıkarıyoruz.
Fırın tepsisine sıralıyoruz, yumurta sarısı sürüp susamla süslüyoruz.
180 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra üzerini kapatmazsanız yumuşamaz ve birkaç saat çıtır çıtır ve kabarık olarak kalır.
Bu tarif ile Sodalı Buzluk Böreği yapmak hem çok kolay hem de son derece lezzetli. Her yudumda hissedeceğiniz çıtır dokusu ve peynirin maydanozla birleştiği harika aroma, sofralarınızı şenlendirecek. Buzluğunuzda her zaman hazır bulundurabileceğiniz bu börek, misafirlerinize aniden hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet olarak karşınıza çıkacak. Şimdi bu tarif ile mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.