Patates köftesi, çalışan kadınların rahatlıkla ve pratik yapacağı bir yemek. Hem ekonomik hem de doyurucu olan bu tarifi denemelisiniz. İşte adım adım anlatımı.

Çalışan kadınların rahatlıkla ve pratik yapacağı , bayılarak tüketeceğiniz harika bir köfte tarifi beğeneceğinize eminim. Hazırlanışı pratik evde bulunan malzemeler ile akşam yemeklerinde ya da öğle yemeğinizde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarif.

İçi yumuşacık olan dışı çıtır çıtır lezzetli patates köftesi tarifini sizin için paylaşıyoruz.

İçi yumuşacık dışı çıtır Patates Köftenin Tarifi İçin Malzemeler

4-5 adet büyük boy haşlanmış patates

Tam yemek kaşığı domates salçası

Bir buçuğa yakın su bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı pul biber

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

3-4 diş sarımsak(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tam çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz( tuzlu sevip sevmemenize göre ayarlayınız)

Maydanoz (göz kararı ekleyebilirsiniz)

Nar gibi Kızartmak için:

1 adet büyük boy yumurta

Sıvı yağ

Nar Gibi Kızarmış İçi Yumuşacık Patates köftenin Tarifi

Baharatları kendi damak tadınıza göre arttırıp ya da azaltabilirsiniz. Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlayalım yüksek ateşte.

Haşladığımız patatesi ezerek püre haline getirip, salçayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve galeta ununu ekleyerek iyice bütünleştirelim.  Harcı yoğurduktan sonra köfte şeklini verelim.

Kaseye yumurtayı kıralım. İçine damak zevkinize göre tuzu ekleyelim. Elimizle şekil verdiğimiz patates köftelerini yumurtaya bandırıp kızarmış yağda arkasını ve önünü eşit derecede pişirelim.

Sarımsaklı yoğurtlu sos yaparak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…