Börek ustalarının gizli tarifi olan bu börek sizin mutfakta kurtarıcınız olacak. Çat kapı misafire çocuğunuza aperatif lezzet 5 dakika da krepli böreğe ne dersiniz?

5 dakika da börek sizi şaşırtmasın bu börek tarifi akıllara kazınacak. 5 dakikada börek yapmak için, yufka yerine krep hamuru kullanabilirsiniz. Krep hamuru, çok kısa sürede hazırlanabilen ve kolayca pişirilebilen bir hamurdur.

İşte 5 dakikada börek tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı kaşar peyniri

1 adet yeşil soğan

1 adet domates

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Bir kasede un, süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

Karışımı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.

Tavayı ısıtın ve üzerine biraz sıvı yağ dökün.

Tavaya bir kepçe hamur dökün ve krep gibi pişirin.

Krepleri pişirirken, kaşar peyniri, yeşil soğan, domates, pul biber ve karabiberi karıştırın.

Pişen kreplerin üzerine peynirli harçtan koyun ve rulo yapın.

Ruloları tavada kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Krep hamurunu çok fazla çırpmayın, aksi takdirde krepleriniz sert olur.

Tavayı çok fazla ısıtmayın, aksi takdirde krepleriniz yanabilir.

Peynirli harcı çok fazla katı veya sulu yapmayın, aksi takdirde krepleriniz parçalanabilir.

Ruloları tavaya koyduğunuzda, üzerine biraz sıvı yağ gezdirin, böylece daha güzel kızarırlar.

Değişiklikler:

Krep hamuruna 1 su bardağı kıyma, 1 adet rendelenmiş havuç veya 1 adet rendelenmiş patates ekleyebilirsiniz.

Peynirli harcın içine 1 çay kaşığı nane veya 1 çay kaşığı kekik ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Ruloları pişirdikten sonra üzerine ketçap veya mayonez gezdirerek servis edebilirsiniz.