İrmikli lokum yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Süt tozu ve tarçın ile lezzetini katlayan bu tarif, çay saatlerinin yıldızı olacak. İşte adım adım irmikli lokum tarifi…
Dışarıdan lokum almayı unutun. Kendi mutfağınızda sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz irmikli lokum tarifi ile misafirlerinize harika bir ikramlık sunun. İşte irmikli lokum yapmanın püf noktaları…
İRMİKLİ LOKUM İÇİN MALZEMELER
8 yemek kaşığı irmik (130 gram)
1,5 su bardağı toz şeker (250 gram)
3 su bardağı süt (600 ml.)
5 yemek kaşığı süt tozu (100 gram)
Servisi için:
1 su bardağı toz Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
30 tane fındık
İRMİKLİ LOKUM NASIL YAPILIR?
1) Derin bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
2) Hazırladığını muhallebiyi soğumaya bırakın.
3) Muhallebinin yarım saat soğumasını bekledikten sonra içerisine süt tozunu ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzemeler bütünleşene kadar çırpın.
4) Tencerenin kapağını kapatıp hazırladığınız irmikli muhallebiyi soğuması için buzdolabında iki saat dinlendirin.
5) Bir kaseye su koyun. Ellerinizi sık sık bu suyla ıslatarak soğuyan irmikli muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları avcunuzun içinde yuvarlayın.
6) İki farklı tabağa Hindistan cevizini koyun. Tabaklardan birine tarçın ilave edip güzelce karıştırın.
7) İrmik toplarının yarısını sade Hindistan cevizine, kalanını ise tarçınlı karışıma bulayıp servis tabağına yerleştirin.
8) İrmikli lokumların ortasına birer fındık ya da tercihinize göre badem ekleyin. Üzerlerine hafifçe bastırarak tam olarak lokum şeklini almasını sağlayın.
İşte çay saatlerinizde yapabileceğiniz pratik irmik lokumları hazır! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.