Elmalı Kurabiye Malzemeleri
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un (200 ml)
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
3 adet rendelenmiş elm
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için: Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
İlk olarak elmalarımızı rendeleyelim. Ardından rendelediğimiz elmaları, tarçın ve şekeri tavaya alalım.
Elmalar suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim. Pişen iç harcını bir kenarda soğumaya bırakalım.
İç harcımız soğuduğunda içerisine kıyılmış cevizi ekleyelim.
Elmalı kurabiye hamuru için derin karıştırma kabına yumuşamış margarin, pudra şekeri, yoğurt ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Unu eklerken yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemek önemlidir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hazırlanan hamur 20 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamur 5 ayrı bezeye ayıralım.
Her bir bezenin altını üstünü unlayalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açalım. Hamuru açarken tatlı tabağınızı ölçü olarak kullanabilirsiniz.
Açılan hamuru pizza dilimleri gibi 8 eşit parçaya bölelim.
Hamurun geniş kısımlarına elmalı iç harçtan koyalım ve rulo şeklinde yuvarlayarak saralım. (Mini kalem böreği şeklinde olacak)
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtalım.
Kurabiye hamurlarını yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek pişmesi için fırına koyalım.
-25 dakika elmalı kurabiyelerimizi pişirelim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
Kurabiyelerin üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekerini serpelim. (Elmalı kurabiyelerin sıcak olmaması gerekir sıcak olduğu takdirde pudra şekeri erir.)
Elmalı kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!