Ağızda dağılan kurabiye yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Çay saatlerinizin ve atıştırmalıklarınızın vazgeçilmezi olacak bu lezzetli kurabiyeleri yapmak çok kolay. İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları…

Çayın yanına en iyi giden kurabiyeyi siz de evinizde yapabilirsiniz. Ağızda dağılan, yumuşacık ve lezzetli bu kurabiyeler için gerekli malzemeler çok az. Yapılışı ise çok pratik. Püf noktalarını da unutmayın. İşte ayrıntılar…

Çay saatlerinin ve atıştırmalıkların vazgeçilmezi kurabiye, hele bir de ağızda dağılan yumuşacık bir lezzete sahipse tadına doyum olmuyor. Peki ağızda dağılan kolay kurabiye nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Tarifi ve hazırlanışı nasıldır?
Çayın yanına kısa sürede yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Şimdiden afiyet olsun…

Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye İçin Gereken Malzemeler:

250 gram tereyağı

2 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

Yumurta akı

İri dövülmüş fındık ve toz şeker karışımı

Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağı ile tüm malzemeyi yoğurma kabına ekleyin.

Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır? Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?

Azar azar un ilavesi yaparak, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Fındık ve şeker karışımını hazırlarken, hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına daha sonra fındık karışımına bulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok pembeleşmeden pişirin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Tereyağı oda ısısında yumuşamış olmalıdır.

Un ilavesini azar azar yapın ki hamurun kıvamı yumuşak olsun.

Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır.

Kurabiyelerinizi çok kızartmadan fırından alın.