Çayınızın yanına ideal lezzet: Fındıklı Tarçınlı Kurabiye! Pratik ve leziz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye tarifimizle mutfağınızda harikalar yaratın! Kolay ve leziz bu kurabiyenin tarifi...

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

250 gr tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Fındıklı karışım için;

1 su bardağı çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
Üzerine un ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Fındıklı karışım için uygun bir kap içerisine çekilmiş fındık, toz şeker ve tarçını alarak karıştıralım.
Daha sonra hamurumuzu 3 eşit parçaya ayıralım.
Tezgahın üzerine birkaç kaşık fındıklı karışımdan alalım. Hamur parçalarından bir tanesini alarak fındıklı karışımın üzerine yerleştirelim ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
Üzerine de fındıklı karışımdan koyalım ve merdane ile hamuru daire şeklinde açalım.
Hamur kesme aparatı ile hamurumuzu üçgen parçalara ayıralım. Ben 12 parçaya ayırdım.
Ardından her bir üçgen parçayı rulo şeklinde sararak pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisine alalım. Diğer hamur parçalarına da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım.
Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen fındıklı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!