Yumuşacık ve lezzetli sütlü kurabiye tarifine bayılacaksınız! İşte çayın yanına eşsiz bir eşlikçi olacak sütlü kurabiye tarifi...

Canınız kurabiyemi istedi hemen kısa sürede yapabileceğiniz çok nefis kurabiye… Sütlü kurabiye nasıl yapılır? merak edenler için yumuşacık, çayın kahvenin yanına da çok yakışacak harika bir tarif ile sizlerleyiz!

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun...