Yemek

Çay saatlerinin vazgeçilmezi: Kuru Meyveli Kek tarifi

Düşük kalorili ve hafif bir tatlı arayanlar için kuru meyveli kek tarifi mükemmel bir seçim. Hem pratik hem lezzetli bu tarif, tatlı krizlerinize hafif bir alternatif olacak. İşte kuru meyveli kek tarifi ve gerekli malzemeler...

Abone Ol

Kuru meyveli kek, az kalorili ve hafif bir tatlı seçeneği olmasının yanı sıra, evde kolaylıkla yapılabilen bir tariftir. Yapım aşamaları oldukça anlaşılır olan bu kek, kısa sürede hazır hale gelir. Pratik ve besleyici bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenektir.

Kuru meyveli kek malzemeleri 

3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı kuru meyve karışımı
2,5 su bardağı un
Kek kalıbını yağlamak için;

1 tatlı kaşığı tereyağı

KURU MEYVELİ KEK NASIL YAPILIR
Lezzetli bir kuru meyveli kek yapmak için önce yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla karıştırın.

Ayçiçek yağı, suyu süzülmüş yoğurt ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını yumurta ve şekere ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Ardından rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve limon suyuyla çırpılmış kabartma tozunu harca katıp bir müddet daha karıştırın.

İlave olarak küp küp doğranmış kuru meyve parçacıklarını az miktarda unla harmanladıktan sonra karışıma ekleyin ve son bir kez spatula yardımıyla kek harcını karıştırın.

Tereyağıyla yağlanmış olan kek kalıbına harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }