Çocuklarınızın ve misafirlerinizin bayılacağı, ev yapımı kartopu kurabiye tarifi! Ağızda dağılan lezzeti ile hemen deneyin.
Çocuklarınızın zevkle tüketecekleri tüketirken eğlenecekleri bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Bu tarif aradığınız olabilir. Haydin deneyin; yoksa dostlarınızın çayın yanında zevkle tüketecekleri, unutamayacakları bir damak tadına sahip olacakları bir kurabiye mi yapmak istiyorsunuz? Bu tarif tamda aradığınız bir tarif olabilir. Deneyin çocuklarınıza ve dostlarınıza unutamayacakları bir lezzet tattırın.
Kartopu Kurabiyeleri için Malzemeler:
200 gr Un
225 gr oda sıcaklığında tereyağı
24 gr (3 kaşık) mısır nişastası
tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 vanilya
80 gr küçük küçük doğranmış badem
Üzeri için
1,5 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Un, nişasta ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve doğranmış bademleri ekleyin.
Karışımın üzerine unlu karışımını ekleyerek karışana kadar çırpınve hamur haline getirin. Hamuru streç filme veya temiz bir beze sararak 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. .
Dinlenmişi hamuru çıkartıp yumurta dan biraz küçük parçalar kopartın ve eliniz ile yuvarlayın aralarda boşluk bırakarak yağlı kağıt serili tepsilere dizin.
180 derecede ısttığınız fırına tepsilerinizi sürün ve 15-20 dakika pişirin.
Fırında çıkan kurabiyeler ilk ısısını atınca pudra şekeri koyduğunuz bir kaba kurabiyeleri aktarın pudra şekerine iyice bulayın ve soğumaya bırakın.
Soğumuş kurabiyeleri bir daha pudra şekerine bulayın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun…
Not:
Kurabiyelerinizi kapalı bir kutuda oda sıcaklığında muhafaza edin.