Yemek

Çay saatlerinin yıldızı: Herkesin merak ettiği börek tadında Patatesli Kek tarifi

Çay saatlerinizi unutulmaz kılacak patatesli kek tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Hem kolay hem de doyurucu bu tarifle, mutfakta lezzet şöleni yaratabilirsiniz.

Abone Ol

Patatesli kek, herkesin seveceği, börek tadında harika bir lezzet. Bu adım adım tarif ile mutfakta harikalar yaratın ve tüm ailenizi şaşırtın.

Çayın yanında ne ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, işte size pratik ve doyurucu bir seçenek: Patatesli kek. Bu tarif ile herkesin favorisi olacak!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı patatesli kek tarifimiz ile çay saatlerinizi lezzetli anlara dönüştürün.

Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

Susam

Patatesli Kek (Börek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın .

2.     Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.

3.     Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.     Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.

5.     En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

6.     Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün

7.     Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

8.     Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.

Patatesli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? 

·        Kekin daha çok kabarması için yumurtalar yüksek devirde iyice çırpılmalı.

·        Patatesin iyice pişmesi için küçük küçük küpler halinde kesilmeli.

·        Diğer malzemeler eklendikten sonra kaşık ya da spatula yardımı ile yumurtanın köpüğü söndürülmeden harç yavaş yavaş karıştırılmalı.

·        Patatesli kekin eşit şekilde yayılması için en önemli püf noktası, düzgün bir şekilde tepsi veya borcama yayılmasıdır.

·        Pişen patatesli kek, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilebilir.

Patatesli kek tarifi ile çay saatlerinizi lezzetli anlara dönüştürmek artık çok kolay. Bu adım adım rehber ve püf noktaları ile patatesli keki mükemmel şekilde yapabilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu kek, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }