Kabaran Poğaça tarifi, yoğurt, sıvı yağ ve galeta unu kullanılarak hazırlanır. Hafif ve lezzetli bir çay yanı arıyorsanız, bu pratik tarif tam size göre.

MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 su bardağı galeta unu

KABARAN POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

İlk önce geniş bir kap alıyoruz. Bu kabın içerisine un hariç bütün malzemeyi ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra elekten geçirdiğimiz unu azar azar kabın içerisine ilave ediyoruz.

İyi şekilde karıştırarak homojen bir hamur elde ediyoruz.

Ardından bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayarak minik toplar haline getirelim.

Yuvarlayarak top şekli verdiğimiz hamur parçaları galeta unuyla kaplayalım.

Dışını galeta unuyla kapladığımız hamurları düzenli bir şekilde tepsiye dizin.

Hazırladığımız hamurlarımızı daha önceden 180 derece ısıttığımız fırına alalım ve burada yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.

Pişirme süresi tamamlanan poğaçaları fırından çıkartıyoruz ve ılıması için bekliyoruz.

Biraz ılıyan poğaçalarımız servis tabağına alınabilir.

Pratik kabaran poğaça tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…

KABARAN POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Hamurumuzun malzemelerini katma aşamasında içerisine bir miktar mahlep katarak poğaçamızı çok daha lezzetli bir hale getirebiliriz.