Tuzlu kavanoz kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolay yapılışı, uzun süre tazeliğini koruma özelliği ve damağınızda bırakacağı lezzetle tanışmak için içeriğimize göz atın
Çayınızın yanına eşlik edecek mükemmel bir lezzet: Tuzlu kavanoz kurabiyesi. Kolaylıkla yapabileceğiniz ve haftalarca tazeliğini koruyan bu lezzetli kurabiye tarifi, çay sohbetlerinizi taçlandıracak.
Çayın yanında ağzınızı tatlandıracak tuzlu ve güzel bir tarif arıyorsanız bu kurabiye tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay hem de haftalarca bayatlamıyor. İşte tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi!
Çok kolay ve pratik yapılışıyla zor günlerinizi kurtaracak ve harika tadıyla tadını damağınızda bırakacak bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte çay sohbetlerinize keyif katacak tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi...
MALZEMELER
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı çörek otu
3 - 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
PÜF NOKTASI NEDİR?
Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
YAPILIŞI
-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.
-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.
-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.
-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.