CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sungurlu ziyareti kapsamında Yörüklü Köyü’ne giderek, köydeki tarihi Ergülü Baba Türbesi’nin ihmal edildiğini belirtti. Tahtasız, verilen sözlerin takipçisi olacaklarını belirterek, tarihi yerlerin korunması için çağrıda bulundu ve yetkilileri göreve davet etti.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız beraberinde partililerle birlikte Sungurlu’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Sungurlu Belediyesi, Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Tahtasız, daha sonra Yörüklü Köyü’ne gitti. Muhtar ve vatandaşlarla sohbet eden ve onların dilek ve isteklerini dinleyen Milletvekili Tahtasız, “22 yıldır AKP iktidarına oy veren ama hak ettiği hizmeti alamayan Yörüklü köyünü ziyaret ettik. 750 yıllık Ergülü Baba Türbesi’nin içler acısı halini görüntüledik. Rabbimin bu milleti bu zulümden kurtarması ve ülkemizin hak ettiği yönetime kavuşması için dua ettik” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın Yörüklü Köyü’ne yaptığı ziyaret, köyün tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekerek, verilen sözlerin tutulması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Tahtasız’ın çağrısı, Ergülü Baba Türbesi gibi önemli tarihi yerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük bir adım niteliğinde. Yetkililerin bu konudaki duyarlılığı ve Tahtasız’ın gösterdiği kararlılık, Yörüklü Köyü ve benzeri yerlerin tarihi değerlerini koruma yolunda umut verici bir gelişme oldu.

Yörüklü Köyü Camii’nin açılışını önceki dönem Çorum Valisi Mustafa Çiftçi yapmıştı diyen Tahtasız, “Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da 750 yıllık olan Ergülü Baba Camisi ve Türbesi’nin çevre düzenlemesini yapacaktı. Fakat şu anda bu tarihi camimiz kaderi ile başbaşa bırakılmış. Her taraf ot bürümüş. Caminin elektriği de kesik buradan özellikle Kültür ve Turizm Bakanına sesleniyorum. Burası tarihi bir yer. Bu tarihe sahip çıkmazsak buralar yok olup gidecek. Sayın Valimizi ve Çorum Belediye Başkanını göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sungurlu'da Sel Felaketi: Kaymakam Mutlu Köksal Köylerde İncelemelerde Bulundu Sungurlu'da Sel Felaketi: Kaymakam Mutlu Köksal Köylerde İncelemelerde Bulundu