MasterChef'ten cicirya pidesi tarifi ile evinizde Gökçeada lezzetini hissedin! Hem pratik hem de muazzam lezzetli

Cicirya pidesi tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan 9 çeşit pide tarifi yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de cicrya pidesi oldu. Cicirya pidesinin detaylı tarifi araştırılıyor. Peki, cicirya pidesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cicirya pidesi yapımı, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Cicirya, bir çeşit peynirli içli pide türüdür. Haçapuri ile benzerlik gösterir. Keçi peynirli ve taze nane ile yapılır. Şekli yuvarlaktır. Hamuru pideden daha kalındır. Gökçeada mutfağında meşhurdur. Cicirya pidesini denemek isteyenler detaylı tarifine ulaşmak istiyor. İşte kolay ve lezzetli cicirya pidesi tarifi...

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

CİCİRYA PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER

400 gr un
30 ml zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
5 gr kuru maya
İç harcı için:
150 gr keçi peyniri (beyaz peynir ile karıştırabilirsiniz)
1 adet yumurta
30 gr tereyağı
Nane

TARİF

Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Boşluk kısmına tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Bu esnada kuru mayayı ılık su ile karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
Hazırladığınız mayalı karışımı unun üzerine döküp elinizle yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince üzerini örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
İç harcı için keçi peyniri ve beyaz peyniri ezerek karıştırın. Yumurta, nane ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve yuvarlak olacak şekilde açın.
Hamurun kenarlarını kıvırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine iç harcı alın ve her tarafına yayın.
Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN!