Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Çırp, karıştır ve pişir! İşte bu kadar basit: En lezzetli krep tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek pratik bilgiler

Farklı yörelerde farklı isimlere sahip olan krep malzemeleri az olması nedeniyle kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir yiyecek olarak biliniyor. Tatlı ve tuzlu tüketilebilmesi nedeniyle kolay krep tarifi birçok kişi tarafından uygulanıyor. Peki, lezzetli krep nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi krep yapılışı...

Krep tarifi kavhaltı sofralarının vazgeçilmezi olan hamur işini tüketmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte aşama aşama krep yapımı ve gerekli olan malzemeler...

KREP MALZEMELERİ (2 KİŞİLİK)

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

KREP TARİFİ... KREP NASIL YAPILIR?

Geniş bir  kap içerisine 2 yumurtayı atarak iyice çırpınız.
Yumurtaların iyice köpürmesinin ardından süt ve suyu ekleyiniz.
Malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra topaklanmayacak şekilde azar azar un ilave ediniz.
Tüm malzemelerin karışmasının ardından tuz ve sıvı yağ ekleyiniz.
Kepçe yardımı ile önceden kızdırılmış olan geniş tavaya krep hamurunu dökünüz.
İki tarafın da kızardığından emin olduktan sonra hazır olan krepi tabağa alınız.