Yemek

Çırp, pişir, tadını çıkar: Bir dilim daha isteyeceğiniz Limonlu Kek nasıl yapılır?

Aromatik limonlu kek tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin. Çırp, karıştır, pişir ve lezzetin tadını çıkar! İşte karşınızda Çay saatleri için ideal Kolay ve pratik leziz limonlu kek tarifi...

Abone Ol

Leziz ve ekonomik limonlu kek tarifimizle mutfakta harikalar yaratın! Aromatik lezzetiyle damakları şenlendirin.

LİMONLU KEK TARİFİ

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

4 adet yumurta

1 su bardağından biraz fazla şeker

1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya aroması

2.5- 3 su bardağı un

1.5 paket kabartma tozu

1 limonun kabuğu ve suyu

1 çay kaşığı zerdeçal

1 fiske tuz

1 tatlı kaşığı tereyağı

Not: 250 ml lik su bardağı kullanıyorum

Sosu için;

3 yemek kaşığı limon suyu

1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta, şeker, tuz vanilyayı mikserin en son seviyesinde beyaz olana kadar 5- 6 dk kadar çırpıyoruz.

Ardından sıvı yağ, limon suyu, kabuğu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Sonrasında unu, zerdeçalı ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Ve çırpmaya devam.

Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz.

Kek hamurumuzu kaba ekledikten sonra kabı yere vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.

180 derece önceden ısıtılmış fırına yolluyoruz kekimizi.

Yaklaşık 45 -50 dk sonra sonra bir kürdan yardımı ile kontrol edilir.

Kek pişti ise fırın kapatılır ve kek fırında bekletilir.

Pişmediyse kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edilir.

Kek fırından çıktıktan sonra bir kapta limon suyu ve pudra şekerini karıştırıp biraz akıcı bir sos elde ediyoruz.

Soğuyan kekin üzerine döküp kekimizi servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }