Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan mantının bu kez çıtır versiyonu ile karşınızdayız. İster öğle yemeği, ister akşam yemeği için ideal olan çıtır mantı, eminiz ki favori tarifleriniz arasına girecek.

Mantı tarifleri arasında en sevilenlerden olan çıtır mantı yapımı oldukça merak ediliyor. Klasik haşlama mantı yerine çıtır mantı tarifi arayanlar için bu enfes tarif kaçınılmaz bir fırsat. Evde çıtır mantı nasıl yapılır merak ediyorsanız aşağıda yer alan çıtır mantı tarifine göz atabilirsiniz.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yumurta
1 tutam tuz

İç Harç Malzemeleri

300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Sos Malzemeleri

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt
2 diş sarımsak

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

TARİF

Hamur malzemelerini hepsini bir kapta yoğurun. Suyunu azar azar koyarak yoğurmaya devam edin.
Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 bezeye bölün.
Hamuru ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
İç harç için kıyma, rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi yoğurun.
Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.
Tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyip mantıları dizin. Orta ateşte bir taraflarını iyice kızartın ardından bir tabak yardımı ile diğer tarafına çevirip o tarafını da kızartın.
Yoğurt sos için sarımsağı dövün ve yoğurtla karıştırın.
Domates sos için salça tereyağı ve zeytinyağını karıştırın ve domates sos elde edin.
Mantıları tabağa alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak beraber servis edin.

Çıtır mantı tarifi, klasik haşlama mantının lezzetli bir alternatifidir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hatırlayacağınız o eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyacak. Bol sos ve sarımsaklı yoğurtla servis ettiğiniz çıtır mantının lezzetine hayran kalacaksınız. Afiyet olsun