Yemek

Çocukların ve misafirlerin bayılacağı: Kozalak pasta tarifi

Göze ve damağa hitap eden basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz kozalak pasta tarifi ile Çocuklarınızı sevindirecek ve misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. 30 dakikada hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli kozalak pasta tarifi

Abone Ol

Kozalak pasta tarifi ile misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunun. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz kozalak pasta tarifiyle tatlı keyfinizi zirveye taşıyacaksınız.

Hem çocukları sevindirecek hem de misafirleri şaşırtacak kozalak pasta tarifi kolayca bulabileceğiniz pirinç patlakları, çikolata ve balla yapılıyor. Basit malzemelerde yarım saat içerisinde yapabileceğiniz kozalak pasta tarifiyle akşamınızı tatlandırın.

İster lokmalık isterseniz de büyük bir pasta hâlinde hazırlayabileceğiniz kozalak pasta kolay yapılmasına rağmen oldukça lezzetli. Pirinç patlağı yerine mısır gevreği de kullanabilirsiniz. Kozalak pastaya kullandığınız çikolata ne kadar lezzetliyse pastanız o kadar lezzetli olacaktır. İsterseniz karışımın içerisine ceviz, fındık gibi kuru yemişler de ekleyebilirsiniz. Akşam yemeğinden sonra güzel bir dokunuşla günü sonlandırabileceğiniz kozalak pasta tarifimiz:

MALZEMELER

250 gram pirinç patlağı
3 kaşık bal
1 kare paket bitter çikolata (80 gram)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Pudra şekeri

TARİF

Büyük bir tencerenin içerisine yarım dolacak şekilde su koyun.
Küçük bir tencerede tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyun.
Çikolata ve tereyağı olan küçük tencereyi daha büyük bir tencerenin üstüne oturtun.
Ocağın altını kısık ateşte açın. Tereyağı ve çikolatayı ısınan suyun buharıyla karıştırarak eritin.
Eriyen çikolataları bir kenarı alın ve soğumasını bekleyin.
Çikolata biraz soğuduktan sonra içerisine bal ve kakao ekleyip karıştırın.
Karışımın içine pirinç patlaklarını ekleyin ve iyice karıştırın.
Pirinç patlaklı karışıma piramit şekli verin.
Piramit şekli vermek için limon sıkacağını ters çevirip içerisini yağlayın.
Çikolatalı pirinçten 1 kaşık alarak limon sıkacağının içerisine doldurun.
Biraz bastırarak şekil verin ve büyük bir tabağa ters çevirerek çıkarın.
Tüm çikolatalar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin.
Çikolatalar bitince üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }