Çorum Barosu Başkanı Avukat Turan Kalıpcı, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinayetlerin artmasının, toplumun temel güvenlik hissini derinden sarstığını belirtti. Henüz Narin’in yaşamını yitirmesinin ardından kamu vicdanının derin bir yara aldığını ifade eden Kalıpcı, bu tür olayların toplumdaki huzur ve güven ortamını yok ettiğini söyledi.

Baro olarak, şiddet mağdurlarına hukuki destek sağlamanın öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Kalıpcı, "Faillerin en ağır cezayı alması ve toplumun bilinçlendirilmesi noktasında üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz," dedi. Ayrıca, 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması ve şiddeti önlemede yetersiz kalan mevcut infaz yasasının acilen yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Çorum, Antalya Yöresel Ürünler Fuarı'nda Geleneksel Lezzetlerini Tanıtıyor! Çorum, Antalya Yöresel Ürünler Fuarı'nda Geleneksel Lezzetlerini Tanıtıyor!

Kadınların ve çocukların güven içinde, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade eden Kalıpcı, şiddet olaylarının artık toplumsal bir sorun haline geldiğini ve bu sorunla mücadele etmek için hukuki süreçlerin sonuna kadar takip edileceğini kamuoyuna duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi