Uzun yıllardan beri değişik iş sektörlerinde faaliyet gösteren ve kentin sevilen simalarından biri olan Murat Softa, son yıllarda ise tesbih ve saat ticaretinin yanısıra oğlu Emre Softa ile birlikte oto galericiliği yapıyor.
İşyerini Albayrak İlkokulu yanına taşıyan Murat Softa, dükkanının içerisini ise, Çorum’da benzerine az rastlanan bir duruma getirdi.
İnsanlar, işyerinde adeta ne ararsa o’nu bulabiliyor.
İşyerini yüzlerce çeşitli tesbihten yüzüklere, değişik marka ve çeşit kol saatlerinden tarihi köstekli saatlere, oyuncak araçlardan bisikletlere, tarihi 100 yılı geçen bakır kazanlardan, kandillere, tarihi plaklardan radyolara, kasetli teyplere, ev ve işyerlerinde kullanılan eski telefonlardan abajurlara, bakır ibriklerden semaverlere, dikiş makinelerinden, çeyiz sandıklarına, resim tablolarından Çorum’un geçmişini yansıtan tarihi fotoğraflarına varana kadar yüzlerce çeşitli tarihi ve yeni ev araç gereçleri ve hediyelik eşyalar süslüyor.
Görenleri hayretler içerisinde bırakan ürünlere gözü gibi bakan Murat Softa, tüm ürünlerin satıldığı gibi değişim de yapıldığını belirterek, ürünleri satın almak veya elindeki ile değiştirmek isteyenleri işyerine davet etti.
İşyerindeki her ürünle ilgili detaylı bilgiye sahip olan Murat Softa, tarihe ışık tutan ürünleri görmek, nostalji yaşamak isteyen herkesi işyerini beklediğini de sözlerine ekledi.

Çorum'un ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı Çorum'un ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı