Çorum’daki fırınlar, 24 Nisan 2024 tarihinde kalifiye eleman sıkıntısı ve iş yükünün azaltılması amacıyla Pazar günleri taze ekmek üretmemeye başlamıştı. Ancak rekabet baskısı ve fiyat dengesizlikleri nedeniyle bu karar geçtiğimiz günlerde geri çekildi.

Ramazan ayının ardından yeniden Pazar günü üretime geçen fırınlar, çalışanların tepkisiyle karşılaştı. Ustalar, hem fiziksel hem de sosyal yönden yıprandıklarını belirterek, bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti.

“Burnumuz Kırıldı!” Başkan kaldırımdaki duyarsızlığa böyle tepki gösterdi “Burnumuz Kırıldı!” Başkan kaldırımdaki duyarsızlığa böyle tepki gösterdi

“Haftada bir gün dinlenmek hakkımız”

Yazıçarşı’daki Fatih Kıraathanesi’nde bir araya gelen çok sayıda fırın ustası ve çalışanı, alınan karardan geri dönülmesini istedi. Ustalar, yalnızca kendi haklarını değil, sektörün geleceğini de savunduklarını belirtti:

“Biz rekabete karşı değiliz. Ama haftada bir gün dinlenmek herkesin hakkı. Fırınlar arasındaki fiyat rekabetinin bedelini neden biz ödüyoruz? Hepimizin bir ailesi var, çocuklarımızla vakit geçirmek istiyoruz.”

Eylem sinyali: “Uygulama sürerse Pazartesi çalışmayız”

Kararın devam etmesi durumunda farklı tepkiler göstereceklerini ifade eden ustalar, yetkililere de çağrıda bulundu. Fırın çalışanları, seslerini duyurmak için çeşitli eylemler yapabileceklerini belirterek, “Gerekirse Pazartesi çalışmayız” dedi.