Cumhuriyet Haftası kapsamında, 28 Ekim'de Çorum ve ilçelerindeki tüm okullarda öğrenciler, ilk derslerine anlamlı bir başlangıç yaptı. "Cumhuriyete Doğru" adlı Cumhuriyet'in kuruluşunu anlatan film, öğrenciler tarafından izlendi.

Cumhuriyet'in Değerleri Öğrencilere Aşılanıyor

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet Haftası’nı, öğrencilerimizle birlikte özel bir filmle başlatıyoruz. 101 yıl önce milletimizin azmiyle Cumhuriyet'in temelleri atıldı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilerek özgürlük, eşitlik ve halkın iradesi en yüksek değer haline geldi. Bizlere düşen görev ise bu kıymetli mirası koruyarak gelecek nesillere taşımaktır."

Manavgat'ta yürekleri dağlayan trafik kazası: 5 aylık bebek hayatını kaybetti Manavgat'ta yürekleri dağlayan trafik kazası: 5 aylık bebek hayatını kaybetti

Film gösterimi ile Cumhuriyet'in değerleri ve kuruluş süreci hakkında farkındalık oluşturulması hedeflenirken, öğrenciler de bu tarihi olayları daha iyi anlamak için film üzerinden bilgilendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu etkinlikle, Cumhuriyet'in anlam ve önemini genç nesillere daha iyi aktarabilmeyi amaçladığı ifade edildi.