İşte 15. gün için özel olarak hazırladığımız nefis menü:

Ramazan'ın 11. gününe özel iftar menüsü: Nefis ve doyurucu tarifler Ramazan'ın 11. gününe özel iftar menüsü: Nefis ve doyurucu tarifler

PAŞA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELER 

200 gram tavuk göğsü (ya da tavuk but)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tel şehriye
5-6 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

PAŞA ÇORBASI ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

PAŞA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR? 

Yoğurt ve unu ayrı bir kapta çırpın. Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Tencereye tavuk suyunu alın. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekleyin. Haşlanmış nohut ve tavukları ilave edin. Terbiyeye çorbanın suyundan ekleyip terbiyeyi ılıtın. Terbiyeyi daha sonra çorbaya ilave edip karıştırın. Bir tavaya yağı alıp kızdırın. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Çorbaya ilave edin.

ŞIHIL MAHŞİ VE MALZEMELER

1 kilogram kabak
1çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1yemek kaşığı domates salçası
500 gram dana kıyma(orta yağlı)
1,5çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber 
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 avuç doğranmış maydanoz

SALÇALI NANELİ SU İÇİN:

1 yemek kaşığı domates salçası
1su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı çırpılmış yoğurt
1 diş sarımsak (ezilmiş)

ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR?

Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun. Isıya dayanıklı kaba dizin. Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

PİDELİ BİBER BORANİ VE MALZEMELER

1/2  adet bayat pide
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

BORANİ İÇİN:

3 adet kırmızı kapya biber
4 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1su bardağı yoğurt

SERVİS İÇİN:

1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı biberli yağ

PİDELİ BİBER BORANİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Borani için biberleri iri parçalar halinde kesin, ince kıyılmış 2 diş sarımsakla birlikte orta ateşte zeytinyağ ekleyerek kavurun tuz ve karabiberi de ekleyin.
Geniş bir kasede yoğurt, tuz ve ezilmiş bir diş sarımsağı karıştırın. Biberler biraz yumuşayınca ocaktan alın ve sarımsaklı yoğurtla harmanlayın. Pideleri iri küpler halinde kesip renk alana kadar erimiş tereyağında kızartın. Pideler kızarırken tuzu da ekleyebilirsiniz. Pide yerine bazlama ya da ekmek de kullanabilirsiniz. Sıcak pideleri tabağa alın, üstünü biber borani ile kapladıktan sonra biraz ince kıyın maydanoz ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

KAN PORTAKALLI VE LİMONLU MUHALLEBİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN:

500mililitresüt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı

RENKLİ KATMAN İÇİN:

1 adet kan portakalı
1,5adetlimon
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5yemek kaşığı nişasta

KAN PORTAKALLI VE LİMONLU MUHALLEBİ NASIL YAPILIR

Muhallebi için: tereyağı hariç tüm malzemeyi ufak bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, tereyağını ekleyip, eriyene kadar çırpın. Muhallebiyi kaselere ya da bardaklara üstlerinde boşluk kalacak şekilde doldurun. Limonu ve kan portakalın suyunu güzelce sıkın. Ufak bir tencereye alın. Kalan malzemeleri de ekleyip ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Karışımı muhallebilerin üstlerine dökün. Tatlıyı önce oda sıcaklığında, ardından da buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.