Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliği sinyali vermesinin ardından Çorumlu işadamı Murat Koçak, konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Koçak, son yıllarda Çorum ve ilçelerinden hem bürokraside hem de devlet kademelerinde önemli görevlere gelen isimlerin varlığının dikkat çekici olduğunu belirtti. Çorum’un Türkiye’nin sanayi, ticaret, kültür ve turizm kenti olma yolunda büyük adımlar attığını vurgulayan Koçak, Türkiye iş dünyasında da Çorumlu iş insanlarının ve şirketlerinin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.
Özellikle Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden savunma sanayi, gıda, tekstil ve diğer sektörlere yönelik yatırımların bölgenin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağladığını ifade eden Koçak, hükümette olası bir kabine değişikliğinde Çorum’dan bir bakanın yer alması gerektiğini savundu. Koçak, ayrıca yıllardır gündeme getirilen ve Çorum için büyük önem taşıyan havaalanı ihtiyacını bir kez daha vurguladı.
Koçak, Çorum'un ekonomik ve bürokratik anlamda elde ettiği başarıların bir bakanlık ile taçlandırılması gerektiğini dile getirerek, "Çorum'dan bir bakanımız olmalı!" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi